Nieuws

24-03-2017 - Veiligheid voorop bij winkeliers in Hoofddorp Ondernemers kiezen voor slimmer omgaan met contant geld

HOOFDDORP - Op vrijdag 24 maart gaf burgemeester Weterings het startsein voor het project...
Lees meer

26-01-2017 - Zelfstandig winkelier sluit steeds vaker aan bij Frauderegister

...
Lees meer

25-01-2017 - Contactloos betalen vervijfvoudigd in 2016

Het aantal contactloze betalingen is in 2016 bijna vervijfvoudigd tot 630 miljoen betalingen. Afg...
Lees meer

Winkelcriminaliteit

Winkeliers en hun medewerkers zijn trots op hun werk, maar worden geconfronteerd met brute overvallen, diefstallen en meer. Criminaliteit kost de detailhandel  1 miljard. Dit is slecht voor de winkeliers en medewerkers, slecht voor de economie en slecht voor de samenleving. Een veilig winkelklimaat leidt tot minder schade in de samenleving, minder verpaupering, sterkere sociale samenhang, meer ondernemerschap en een betere werkgelegenheid.

Detailhandel Nederland met de minister van Veiligheid en Justitie het Convenant Bestrijding Rondtrekkende Dadergroepen afgesloten. Het convenant heeft als doel de bendes winkelcriminelen effectiever te bestrijden en de samenwerking over de hele linie te versterken. Ook is Detailhandel Nederland samen met de autoriteiten initiatiefnemer van het actieprogramma tegen overvallen. Het actieprogramma beoogt het aantal winkelovervallen terug te dringen naar 610 overvallen, het oplossingspercentage overvalcriminaliteit te laten stijgen naar 40 procent, het percentage veroordeelde overvallers te verhogen naar 32 procent, het recidivepercentage bij overvalcriminaliteit terug te brengen naar 40 procent en nog meer de winkeliers extra preventiemaatregelen te laten nemen.

Daarnaast maakt Detailhandel Nederland zich doorlopend sterk voor aanpassing van wet- en regelgeving en beleid. Zaken die beter of anders geregeld zouden moeten worden, zijn bijvoorbeeld schadevergoedingen, de aanpak van geweld en belemmerende overheidseisen op het terrein van preventie. Wanneer de overheid zelf niet in staat is om op te treden tegen winkelcriminaliteit, moeten winkeliers wel de ruimte krijgen om extra, efficiënt en effectief te investeren in preventie. Privacywetgeving mag dit niet hinderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over winkelcriminaliteit, brochures en aangifteformulieren kunt u contact opnemen met  Bert van Steeg. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 070-320 23 45 of per e-mail op bert.vansteeg@detailhandel.nl.