Nieuws

24-03-2017 - Veiligheid voorop bij winkeliers in Hoofddorp Ondernemers kiezen voor slimmer omgaan met contant geld

HOOFDDORP - Op vrijdag 24 maart gaf burgemeester Weterings het startsein voor het project...
Lees meer

26-01-2017 - Zelfstandig winkelier sluit steeds vaker aan bij Frauderegister

...
Lees meer

25-01-2017 - Contactloos betalen vervijfvoudigd in 2016

Het aantal contactloze betalingen is in 2016 bijna vervijfvoudigd tot 630 miljoen betalingen. Afg...
Lees meer

Europa

Detailhandel Nederland volgt het werkprogramma van de Europese Unie nauwlettend om in een zo vroeg mogelijk stadium te signaleren wat er in Brussel speelt en gaat spelen, en te anticiperen op de effecten hiervan op de Nederlandse detailhandel.

Het overheidsbeleid ten aanzien van de vijf speerpunten van Detailhandel Nederland (Actualiteiten, Betalingsverkeer, Europa, Sociale Zaken, Vestigingszaken en Winkelcriminaliteit) wordt niet langer òf in Den Haag òf in Brussel bepaald, maar in beide. Detailhandel Nederland is daarom zowel in Nederland als in Brussel actief om de belangen van de Nederlandse winkeliers te behartigen.

Onderwerpen die prominent op de agenda staan zijn onder andere de interne markt voor betalingsverkeer, grensoverschrijdende winkelcriminaliteit, Europese aanpak van het stadsmilieu, regeldruk, de herziening van de consumentenwetgeving en afval en energie.
 


 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over de activiteiten in Brussel kunt u contact opnemen met Margriet Keijzer. Zij is bereikbaar via het telefoonnummer 0032.2.732 49 41 (in Brussel) of via email: margriet.keijzer@detailhandel.nl.