Nieuws

24-03-2017 - Veiligheid voorop bij winkeliers in Hoofddorp Ondernemers kiezen voor slimmer omgaan met contant geld

HOOFDDORP - Op vrijdag 24 maart gaf burgemeester Weterings het startsein voor het project...
Lees meer

26-01-2017 - Zelfstandig winkelier sluit steeds vaker aan bij Frauderegister

...
Lees meer

25-01-2017 - Contactloos betalen vervijfvoudigd in 2016

Het aantal contactloze betalingen is in 2016 bijna vervijfvoudigd tot 630 miljoen betalingen. Afg...
Lees meer

Betalingsverkeer

Echt geld, vals geld, PINnen, creditcard of internetbankieren… de winkelier heeft het maar druk met de ontwikkelingen in het betalingsverkeer. Daarom is betalingsverkeer één van de speerpunten van Detailhandel Nederland met als doel een gemakkelijk, veilig en efficiënt betalingsverkeer.
Het is niet alleen in het belang van de detailhandel, maar ook in het maatschappelijk belang dat het betalingsverkeer veilig en efficiënt verloopt. Winkeliers, consumenten, banken, toezichthouders en de overheid spelen daarin ieder hun rol. De winkelier is zowel gebruiker als acceptant, en daarmee de spil in het betalingsverkeer.

Het is niet alleen in het belang van de detailhandel, maar ook in het maatschappelijk belang dat het betalingsverkeer veilig en efficiënt verloopt. Winkeliers, consumenten, banken, toezichthouders en nationale en Europese overheden spelen daarin ieder hun rol. De winkelier is zowel gebruiker als acceptant, en daarmee de spil in het betalingsverkeer.

De kosten van het betalingsverkeer zijn voor de detailhandel hoog. In 2009 waren de kosten van betalingsverkeer voor de gevestigde detailhandel € 809 miljoen. Het belang van het zo laag mogelijk houden van de kosten van het betalingsverkeer voor winkeliers is groot, want kosten moeten tenslotte worden doorberekend in de prijzen. Daarom is een maatschappelijk, efficiënt en veilig betalingsverkeer in het belang van consumenten, want uiteindelijk betalen zij de rekening.

Detailhandel Nederland werkt op het gebied van betalingsverkeer nauw samen met Koninklijk Horeca Nederland en de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie . Dit samenwerkingsverband staat beter bekend als de 'Gezamenlijke Toonbankinstellingen'. Door samen te werken met horeca en benzinestations kunnen winkeliers een sterkere vuist maken richting de politiek, de overheid en overige belangenorganisaties.
 

Voor meer informatie over betalingsverkeer kunt u contact opnemen met Michel van Bommel, secretaris Betalingsverkeer. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 070-320 23 45 of via email: michel.vanbommel@detailhandel.nl.