Nieuws

24-03-2017 - Veiligheid voorop bij winkeliers in Hoofddorp Ondernemers kiezen voor slimmer omgaan met contant geld

HOOFDDORP - Op vrijdag 24 maart gaf burgemeester Weterings het startsein voor het project...
Lees meer

26-01-2017 - Zelfstandig winkelier sluit steeds vaker aan bij Frauderegister

...
Lees meer

25-01-2017 - Contactloos betalen vervijfvoudigd in 2016

Het aantal contactloze betalingen is in 2016 bijna vervijfvoudigd tot 630 miljoen betalingen. Afg...
Lees meer

Algemene Zaken

In 2002 is het Platform Detailhandel Nederland opgericht, nu Detailhandel Nederland. Aanleiding was de invoering van de euro. Het eerste concrete onderwerp dat de Nationale Winkelraad (NWR) van MKB-Nederland en de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) samen oppakten was het onderwerp betalingsverkeer. Vervolgens besloten deze partijen ook samen te werken met betrekking tot de onderwerpen bereikbaarheid en winkelcriminaliteit.

In Brussel werd een secretaris Europa aangenomen om daar op Europese beleidsterreinen een eensgezind winkeliersgeluid te laten horen.

Nu, jaren verder, zijn er gezamenlijk al vele successen geboekt. Het geloof in verdergaande samenwerking is zelfs zo sterk dat er een visie is neergezet die uiteindelijk voorziet in één grote vertegenwoordiging van alle winkeliers van Nederland: Detailhandel Nederland. Dit is ook een wens van de politiek in Den Haag en Brussel. Voor politici is het lastig om goed onderscheid te kunnen maken tussen alle verschillende winkeliersverenigingen, en wekken alle verschillende organisaties vaak verwarring. Dit laatste beschadigt de belangenbehartiging. Voordeel van de jarenlange samenwerking is dat ook op andere gebieden vaak meer overeenkomsten zijn dan voor mogelijk werd gehouden. Steeds meer onderwerpen lenen zich voor een stevig gezamenlijk standpunt om in politiek Den Haag een sterke vuist te kunnen maken.

Vandaar dat het bestuur van Detailhandel Nederland besloten heeft de bestuurscommissie Algemene Zaken op te richten. Hier worden alle onderwerpen besproken en standpunten bepaald die belangrijk zijn voor winkeliers en niet thuishoren in de bestaande stuurgroepen.
 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over Algemene Zaken kunt u contact opnemen met Sander van Golberdinge, directeur Detailhandel Nederland. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 070 320 23 45 of via email: sander.vangolberdinge@detailhandel.nl.