Nieuws

24-03-2017 - Veiligheid voorop bij winkeliers in Hoofddorp Ondernemers kiezen voor slimmer omgaan met contant geld

HOOFDDORP - Op vrijdag 24 maart gaf burgemeester Weterings het startsein voor het project...
Lees meer

26-01-2017 - Zelfstandig winkelier sluit steeds vaker aan bij Frauderegister

...
Lees meer

25-01-2017 - Contactloos betalen vervijfvoudigd in 2016

Het aantal contactloze betalingen is in 2016 bijna vervijfvoudigd tot 630 miljoen betalingen. Afg...
Lees meer

Controleer de nieuwe indeling en etikettering van uw mengsels

Datum: 04-04-2017

Winkeliers opgelet: de bekende oranje pictogrammen op chemische mengsels onder de Europese CLP-verordening worden vervangen door nieuwe pictogrammen in de vorm van een rode diamant. Producten die hier onder vallen zijn bijvoorbeeld wasmiddelen, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, kaarsen, luchtverfrissers, huishoudelijke chemische producten zoals lijm en verf, en doe-het-zelf-producten. Vanaf 1 juni aanstaande mogen er geen producten meer in de schappen liggen met het oude etiket.
 

Winkeliers zijn ervoor verantwoordelijk dat de etikettering en verpakking van mengsels onder de CLP juist zijn. Partijen die de producten op de markt brengen zijn verantwoordelijk voor de indeling, etikettering en verpakking van het mengsel. Dat kunnen ook winkeliers zijn die zelf importeren of eigen merken verkopen.

De CLP-verordening gaat over de indeling, etikettering en verpakking van chemische stoffen en mengsels (‘Classification, Labelling and Packaging’). De regels zorgen er voor dat werknemers en consumenten in de Europese Unie duidelijk worden geïnformeerd over de gevaren van chemische stoffen in de Europese Unie door middel van de indeling en etikettering van chemische stoffen. De herziene CLP-verordening werd aangenomen op 1 juni 2015, met een overgangsperiode van 2 jaar. Die loopt nu dus af.

Voor meer informatie: https://echa.europa.eu/nl/clp-2015 of Joran Frik, secretaris Europa.
 

Meer nieuws
Parkeertarieven rijzen de pan uit De overstapservice Europese cijfers tonen enorm groeipotentieel online winkelen PERSBERICHT FAD | Jaarverslag FAD overhandigd aan minister Blok Hoger minimumuurloon nekt werkgelegenheid REACTIE PB ABN AMRO, ING, RABOBANK EN GELDSERVICE NEDERLAND Masterclass Detailhandel 2017 De Digitale Interne Markt: veel goede intenties, weinig concrete resultaten PERSBERICHT | Winkeliers: lokale belastingen niet meer van deze tijd Controleer de nieuwe indeling en etikettering van uw mengsels PERSBERICHT | Nieuw 50 eurobiljet broodnodig in aanpak vals geld Het droomkabinet Energiezuinige keuze in winkel weer begrijpelijk door nieuwe regels Detailhandel Nederland vertelt wat winkeliers bezighoudt en wat politieke partijen vinden Wat vinden Politieke partijen over Winkelcriminaliteit? Dief slaat steeds vaker toe in winkels De banenmotor De cybergeneraal voor betalingsverkeer. Niks Nexit. Met de SGP-ecocombi Europa in. Bureaucratie politie in nieuw regeerakkoord Winkelovervallen dalen verder Een Benelux-unie voor de detailhandel nu officieel van start Ondernemers willen af van diversiteit regels bij bevoorrading van steden Gebruik persoonsgegevens onder de aandacht tijdens FAD bijeenkomst Dialoog over de huurmarkt tussen winkeliers en vastgoed Koninklijke onderscheiding voor Ed Hamming