Nieuws

24-03-2017 - Veiligheid voorop bij winkeliers in Hoofddorp Ondernemers kiezen voor slimmer omgaan met contant geld

HOOFDDORP - Op vrijdag 24 maart gaf burgemeester Weterings het startsein voor het project...
Lees meer

26-01-2017 - Zelfstandig winkelier sluit steeds vaker aan bij Frauderegister

...
Lees meer

25-01-2017 - Contactloos betalen vervijfvoudigd in 2016

Het aantal contactloze betalingen is in 2016 bijna vervijfvoudigd tot 630 miljoen betalingen. Afg...
Lees meer

Ondernemers willen af van diversiteit regels bij bevoorrading van steden

Datum: 16-02-2017

TLN, evofenedex, Detailhandel Nederland, Thuiswinkel.org en Koninklijke Horeca Nederland trekken aan de bel bij de gemeenten in Nederland.
Ze worden geconfronteerd met een diversiteit aan regels. De regels gaan over venstertijden voor leveringen en normen voor emissies van voertuigen. De organisaties overhandigden vandaag aan voorzitter Jan van Zanen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een actielijst 7 met verbeterpunten om binnensteden efficiënt, schoon en veilig te bevoorraden.

 

Het verminderen van regels, maar ook het overal hanteren van dezelfde regels, kan al veel winst voor efficiënte bevoorrading opleveren. Dit kan worden bereikt door betere samenwerking van gemeenten én het bedrijfsleven. Onderzoek toont aan dat venstertijden er in de praktijk toe leiden dat er juist méér voertuigbewegingen in de binnenstad ontstaan. Dat kan niet de bedoeling zijn. Wanneer gemeenten ook nog gelijke emissie-regels zouden hanteren, zou dat meteen een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van low- en zero-emissie voertuigen. Fabrikanten hebben dan één norm om hun voertuigen op te ontwerpen.

 

VNG voorzitter Van Zanen gaf aan het signaal te hebben gehoord. “Deze concrete actiepunten en met name ook het gegeven dat TLN, evofenedex, Detailhandel Nederland, Thuiswinkel.org en Koninklijke Horeca Nederland deze punten gezamenlijk naar voren brengen, is voor de VNG een belangrijk signaal. Ook het belang van publiek-private samenwerking en de pluspunten die dit oplevert zijn voor ons helder. De VNG heeft een groot aantal speerpunten, waaronder de leefbaarheid in de binnensteden. Een schone, veilige en efficiënte stedelijke bevoorrading is hier onderdeel van. Wij zetten ons hiervoor dan ook graag met u gezamenlijk in”, aldus Jan van Zanen.
 

Sander van Golberdinge (directeur Detailhandel Nederland) overhandigt het eerste exemplaar aan Jan van Zanen (voorzitter VNG)


Naast het verminderen en helderheid bieden in regels, doen de partijen gezamenlijk ook suggesties voor:

  • de ontwikkeling van logistieke transferia aan de rand van de stad;
  • beter straatmanagement voor een soepele doorstroom van het bevoorradend verkeer;
  • de inrichting van logistieke routes;
  • meer laad- en losplaatsen;
  • en het bevorderen van de mogelijkheden voor afhaalpunten.
     

De initiatiefnemers roepen gemeenten op om hieraan in gezamenlijkheid verdere invulling te geven. 

Meer nieuws
Parkeertarieven rijzen de pan uit De overstapservice Europese cijfers tonen enorm groeipotentieel online winkelen PERSBERICHT FAD | Jaarverslag FAD overhandigd aan minister Blok Hoger minimumuurloon nekt werkgelegenheid REACTIE PB ABN AMRO, ING, RABOBANK EN GELDSERVICE NEDERLAND Masterclass Detailhandel 2017 De Digitale Interne Markt: veel goede intenties, weinig concrete resultaten PERSBERICHT | Winkeliers: lokale belastingen niet meer van deze tijd Controleer de nieuwe indeling en etikettering van uw mengsels PERSBERICHT | Nieuw 50 eurobiljet broodnodig in aanpak vals geld Het droomkabinet Energiezuinige keuze in winkel weer begrijpelijk door nieuwe regels Detailhandel Nederland vertelt wat winkeliers bezighoudt en wat politieke partijen vinden Wat vinden Politieke partijen over Winkelcriminaliteit? Dief slaat steeds vaker toe in winkels De banenmotor De cybergeneraal voor betalingsverkeer. Niks Nexit. Met de SGP-ecocombi Europa in. Bureaucratie politie in nieuw regeerakkoord Winkelovervallen dalen verder Een Benelux-unie voor de detailhandel nu officieel van start Ondernemers willen af van diversiteit regels bij bevoorrading van steden Gebruik persoonsgegevens onder de aandacht tijdens FAD bijeenkomst Dialoog over de huurmarkt tussen winkeliers en vastgoed Koninklijke onderscheiding voor Ed Hamming