Nieuws

24-03-2017 - Veiligheid voorop bij winkeliers in Hoofddorp Ondernemers kiezen voor slimmer omgaan met contant geld

HOOFDDORP - Op vrijdag 24 maart gaf burgemeester Weterings het startsein voor het project...
Lees meer

26-01-2017 - Zelfstandig winkelier sluit steeds vaker aan bij Frauderegister

...
Lees meer

25-01-2017 - Contactloos betalen vervijfvoudigd in 2016

Het aantal contactloze betalingen is in 2016 bijna vervijfvoudigd tot 630 miljoen betalingen. Afg...
Lees meer

Gebruik persoonsgegevens onder de aandacht tijdens FAD bijeenkomst

Datum: 02-02-2017

Afgelopen week vond de deelnemersbijeenkomst van stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) plaats. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst werd deze keer stilgestaan bij het gebruik van persoonsgegevens. Na een introductie van FAD-voorzitter Joop Atsma ging vicevoorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, de heer Wilbert Tomesen, in op ontwikkelingen op het gebied van privacy en de nieuwe Europese wetgeving die ook in Nederland zal worden toegepast. In het tweede gedeelte werd met de deelnemers gesproken over het doen van aangifte. Het bestuur van het FAD heeft de ambitie om het doen van aangifte van gevallen van interne fraude zo eenvoudig mogelijk te maken voor aangesloten winkeliers.

 

De formele bijeenkomst werd afgesloten met een borrel waarbij ervaringen werden uitgewisseld over de aanpak van interne fraude en het gebruik van het Waarschuwingsregister.

 

Groei aanmeldingen zelfstandige winkeliers

Op de dag van de bijeenkomst was ook aandacht voor het feit dat in 2016 meer zelfstandige winkeliers zich hebben aangesloten bij het Waarschuwingsregister van de (FAD). Inmiddels zijn ongeveer 1000 winkeliers aangesloten via het zogenaamde brancheloket, dat winkeliers de mogelijkheid biedt om via een branchevereniging gebruik te maken van het Waarschuwingsregister.

 

In het Waarschuwingsregister wordt personeel opgenomen dat zich schuldig heeft gemaakt aan interne fraude. Op het moment dat nieuw personeel wordt aangenomen kan via een eenvoudige check in het Register worden gekeken of iemand zich eerder schuldig heeft gemaakt aan interne fraude. Op deze manier nemen winkeliers zelf het initiatief om interne fraude aan te pakken.

 

De stichting FAD vindt het belangrijk dat juist ook kleine winkeliers meedoen met het Waarschuwingsregister. Het register is elf jaar geleden gestart door een aantal grootwinkelbedrijven. Maar om te voorkomen dat fraudeurs grotere winkelketens gaan mijden en hun slag slaan bij kleinere winkeliers, is de deelname van die groep ontzettend belangrijk. Daarom doet de stichting FAD er ook alles aan om aansluiting voor kleine winkeliers zo eenvoudig mogelijk te maken.  

Meer nieuws
Parkeertarieven rijzen de pan uit De overstapservice Europese cijfers tonen enorm groeipotentieel online winkelen PERSBERICHT FAD | Jaarverslag FAD overhandigd aan minister Blok Hoger minimumuurloon nekt werkgelegenheid REACTIE PB ABN AMRO, ING, RABOBANK EN GELDSERVICE NEDERLAND Masterclass Detailhandel 2017 De Digitale Interne Markt: veel goede intenties, weinig concrete resultaten PERSBERICHT | Winkeliers: lokale belastingen niet meer van deze tijd Controleer de nieuwe indeling en etikettering van uw mengsels PERSBERICHT | Nieuw 50 eurobiljet broodnodig in aanpak vals geld Het droomkabinet Energiezuinige keuze in winkel weer begrijpelijk door nieuwe regels Detailhandel Nederland vertelt wat winkeliers bezighoudt en wat politieke partijen vinden Wat vinden Politieke partijen over Winkelcriminaliteit? Dief slaat steeds vaker toe in winkels De banenmotor De cybergeneraal voor betalingsverkeer. Niks Nexit. Met de SGP-ecocombi Europa in. Bureaucratie politie in nieuw regeerakkoord Winkelovervallen dalen verder Een Benelux-unie voor de detailhandel nu officieel van start Ondernemers willen af van diversiteit regels bij bevoorrading van steden Gebruik persoonsgegevens onder de aandacht tijdens FAD bijeenkomst Dialoog over de huurmarkt tussen winkeliers en vastgoed Koninklijke onderscheiding voor Ed Hamming