Nieuws

24-03-2017 - Veiligheid voorop bij winkeliers in Hoofddorp Ondernemers kiezen voor slimmer omgaan met contant geld

HOOFDDORP - Op vrijdag 24 maart gaf burgemeester Weterings het startsein voor het project...
Lees meer

26-01-2017 - Zelfstandig winkelier sluit steeds vaker aan bij Frauderegister

...
Lees meer

25-01-2017 - Contactloos betalen vervijfvoudigd in 2016

Het aantal contactloze betalingen is in 2016 bijna vervijfvoudigd tot 630 miljoen betalingen. Afg...
Lees meer

PERSBERICHT FAD | Jaarverslag FAD overhandigd aan minister Blok

Datum: 05-07-2017

De gezamenlijke aanpak door winkeliers tegen interne fraude werpt zijn vruchten af. Dat blijkt uit het jaarverslag van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) dat gisteren werd overhandigd aan minister Blok van Veiligheid & Justitie.

In 2016 werden 543 fraudeurs via het Waarschuwingsregister van de stichting Fraude aanpak Detailhandel herkend. In de twaalf jaar dat het register nu bestaat werden 2.821 sollicitanten via het register herkend. In die periode werd het register al meer dan 2 miljoen keer geraadpleegd. Het register is open voor deelname van alle winkeliers: grootbedrijf, MKB, levensmiddelen, non-food, fysieke winkeliers, webshops en pompstations.

Tijdens de overhandiging van het Jaarverslag refereerde voorzitter Joop Atsma aan de groei van het register en de ontwikkeling die het register de afgelopen jaren heeft doorgemaakt: “Doordat steeds meer winkeliers aansluiten, neemt de effectiviteit toe en is het waarschuwingsregister een steeds belangrijker middel voor winkeliers bij het aannemen van personeel.” Minister Blok nam daarop het jaarverslag in ontvangst en onderstreepte het belang van het bestaan van het register: ”Het waarschuwingsregister van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van interne fraude. Ik wens de stichting veel succes bij haar werk in de toekomst.”

 

FOTO: Overhandiging jaarverslag aan minister Stef Blok door voorzitter van de stichting FAD Joop Atsma

Meer nieuws
PERSBERICHT FAD | Jaarverslag FAD overhandigd aan minister Blok Hoger minimumuurloon nekt werkgelegenheid REACTIE PB ABN AMRO, ING, RABOBANK EN GELDSERVICE NEDERLAND Masterclass Detailhandel 2017 De Digitale Interne Markt: veel goede intenties, weinig concrete resultaten PERSBERICHT | Winkeliers: lokale belastingen niet meer van deze tijd Controleer de nieuwe indeling en etikettering van uw mengsels PERSBERICHT | Nieuw 50 eurobiljet broodnodig in aanpak vals geld Het droomkabinet Energiezuinige keuze in winkel weer begrijpelijk door nieuwe regels Detailhandel Nederland vertelt wat winkeliers bezighoudt en wat politieke partijen vinden Wat vinden Politieke partijen over Winkelcriminaliteit? Dief slaat steeds vaker toe in winkels De banenmotor De cybergeneraal voor betalingsverkeer. Niks Nexit. Met de SGP-ecocombi Europa in. Bureaucratie politie in nieuw regeerakkoord Winkelovervallen dalen verder Een Benelux-unie voor de detailhandel nu officieel van start Ondernemers willen af van diversiteit regels bij bevoorrading van steden Gebruik persoonsgegevens onder de aandacht tijdens FAD bijeenkomst Dialoog over de huurmarkt tussen winkeliers en vastgoed Koninklijke onderscheiding voor Ed Hamming